Ens fa molt il·lusió presentar-vos aquest Blog: L'ESCOLA RECOMANA. La intenció del BLOG és acompanyar, a tota la comunitat educativa, en el camí tan bonic que compartim a l'hora de fer créixer petites persones. Què trobeu en el BLOG? Llibres que recomanem, articles que volem compartir, Orientacions pedagògiques, psicològiques i psicopedagògiques Links... Esperem i desitgem que el BLOG sigui del vostre gust i interès. Salutacions, La CAD (Comissió d'atenció a la diversitat)

dilluns, 16 d’octubre del 2017

XATS DE PARES I MARES. SENY I CRITERI

Xats de pares i mares. Seny i criteri
Vuit consells per fer un bon ús dels xats de pares i mares de l'escola

Les noves tecnologies han canviat les relacions socials i s'han convertit en una eina imprescindible en el dia a dia de les persones. Aquesta situació també es trasllada a l'entorn dels col·legis, on cada vegada són més els pares i les mares que formen part dels grups de xat de l'escola.

La finalitat dels grups de xat és que pares i mares disposin d'un canal de comunicació ràpid per estar informats sobre tot el que tingui a veure amb els seus fills. I és que aquests grups de xat escolars poden ser una excel·lent eina si s'usen correctament. El problema no és tant la tecnologia, sinó el mal ús que algunes famílies en puguin fer.
COM UTILITZEN ALGUNES FAMÍLIES EL WHATSAPP DE LA CLASSE DELS SEUS FILLS?
La funció d'aquest tipus de solucions no és altra que gestionar temes rigorosament educatius. No s'han desenvolupat amb l'objectiu d'enviar informació personal al grup, generar rumors o produir un bombardeig d'imatges o missatges que acaben saturant gran part dels membres del grup. En aquest sentit, han sorgit aplicacions específiques, com 'qids', conscients de la necessitat de reflexionar sobre com els usuaris/pares poden millorar la seva comunicació i convertir aquests grups en una oportunitat per originar un acostament amb l'escola. Així, des d'aquesta plataforma fixen alguns consells i bones pràctiques en l'ús dels grups de WhatsApp escolars.
·       -  Sí a la informació, no a les xafarderies. És una eina d'ús estrictament educatiu, per això, quan els pares enviïn un missatge han d'assegurar-se que és informació rellevant per a tothom.
·        -  T'has convertit en l'agenda del teu fill? Sovint, mares i pares estan tan pendents de les tasques dels fills que, sense adonar-se'n, impedeixen que els nens assumeixin les seves responsabilitats.
·        -  No et converteixis en el pesat del grup. Fotos virals, acudits, cadenes de missatges d'ajuda, quatre 'emojis' de la flamenca seguits... El grup de pares i mares hauria de ser exclusiu per a informació relativa als nens.
·        -  Això no és la plaça del poble. Les converses privades entre dues persones s'han de fer fora del grup.
·         "Jo no soc de criticar, però...". Recordeu: no escriviu res que no diríeu en persona. Alguns missatges poden ser malinterpretats.
·      -   Respecta el temps de descans (teu i dels altres). Aconseguir part del benestar consisteix a no rebre ni enviar notificacions a mitjanit o en cap de setmana.
·      -   Simplifica. Escriviu el que vulgueu compartir en un sol missatge i assegureu-vos abans d'enviar-lo que tota la informació és correcta.

·    -     La privadesa de cadascun és sagrada. En les fotos i vídeos publicats, només hauria d'aparèixer l'usuari o les persones del seu cercle. Si és una foto o vídeo de grup, cal assegurar-se que cadascun dels pares i mares han donat consentiment per compartir-los.

,,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada